Spik en span, zoals geen ander dat kan

Spik en span, zoals geen ander dat kan

Maandag is de Week van het Onderhoud gestart. Het is een week waarin stil gestaan wordt bij het beheren van school- en/of bedrijfsgebouwen en het waardevolle team erachter. Ook op de Bernardusscholen lopen mannen en vrouwen rond die er eigenhandig voor zorgen dat onze schoolgebouwen en speelplaats om aan te zien zijn.  

Leerlingen van het Bernarduscollege verlichten de straten van Oudenaarde

Leerlingen van het Bernarduscollege verlichten de straten van Oudenaarde

De leerlingen uit het derde en vierde jaar van het Bernarduscollege in Oudenaarde worden vrijdag 23 december getrakteerd op een fakkeltocht en een muzikale bezinning in de Sint-Walburgakerk. "Het is een echt kerstmirakel: zoveel jongeren tussen 14 en 16 jaar in de kerk!", glundert godsdienstleerkracht Eline Boterdaele.

Laat je niet afschrikken en ga er 100% voor!

Laat je niet afschrikken en ga er 100% voor!

Wat vliegt de tijd! Zes jaar geleden stapten Jef, Britt, Charyssa en Moris onze schoolpoorten voor de eerste keer binnen. Deze zomer maakten ze deel uit van de bèste slaagcijfers die onze school ooit haalde op het toelatingsexamen voor dokter en tandarts: maar liefst 61,5% van onze deelnemende leerlingen is gunstig gerangschikt en mag starten aan de opleiding Geneeskunde. Een reden tot vieren! Zeker wanneer je weet dat het Vlaams gemiddelde slechts 35% bedraagt…  Naast een dikke proficiat, stuurden we hen ook een vragenlijst op: waarom willen ze dokter worden? Hoe hebben zij zich voorbereid op het beruchte toelatingsexamen? Wat zijn hun gouden tips? Hoe verliepen de eerste weken als student Geneeskunde? Je leest het hier!  

We gaan er (weer) voor!

We gaan er (weer) voor!

In de context van de Erasmusdays2022, van 13 tot 15 oktober, lanceert onze school de heropstart van de bilaterale klasuitwisselingen met het BBEEP-project.

Extra inzetten op een autoloze mobiliteit

Extra inzetten op een autoloze mobiliteit

Morgen is het Car Free Day! De ideale gelegenheid om onze accenten rond een betere mobiliteit in de verf te zetten en nieuwe accenten te lanceren: het Bernarduscollege zal leerlingen en leerkrachten vanaf dit schooljaar nog meer en vaker stimuleren de wagen thuis te laten. Ontdek in dit artikel niet enkel de details van onze campagne, maar ook waarom het zo belangrijk is in te zetten op een autoloze mobiliteit.  

Proclamatie

Proclamatie

Dinsdag zwaaiden we onze zesdejaars uit. Directeur Pieter Vyncke wenste hen met deze toespraak een bijzondere toekomst toe.