Proclamatie

Proclamatie

Dinsdag zwaaiden we onze zesdejaars uit. Directeur Pieter Vyncke wenste hen met deze toespraak een bijzondere toekomst toe. 

Panelgesprek Keuzevak Politieke Wetenschappen

Panelgesprek Keuzevak Politieke Wetenschappen

De leerlingen van het keuzevak Politieke Wetenschappen, gegeven door Tom Simoens, kregen de opdracht politici of politieke denkers uit te nodigen naar school voor een lezing of een debat. Sommigen mikten hoog, maar schoten ook raak. Heel snel reageerden zowel Joachim Coens, Egbert Lachaert als Conner Rousseau dat ze graag wilden langskomen.

Uitslag Tombola 2022

Uitslag Tombola 2022

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we ook dit schooljaar een tombola. Je kan hier de uitslag vinden

Leerlingen en leerkrachten strippen weer

Leerlingen en leerkrachten strippen weer

‘Wie is Berndsy?’ is een educatieve strip voor en door leerlingen en leerkrachten van het Bernarduscollege van Oudenaarde. De officiële release, oorspronkelijk gepland voor de 175ste verjaardag van het Katholiek Onderwijs in Oudenaarde, werd omwille van het coronavirus uitgesteld.

Unesco School

Unesco School

Op vrijdag 18 maart stuurden we een delegatie leerlingen uit 5 humane wetenschappen naar Leuven, Hal15.

Daar namen ze deel aan de jaarvergadering van Unescoscholen in Vlaanderen.

Ik denk, dus ik help!

Ik denk, dus ik help!

Het slepende conflict in Oekraïne laat niemand onberoerd. Raketaanvallen, schietpartijen … Kinderen, jongeren en hun families dragen geen enkele verantwoordelijkheid in dit conflict, maar zullen op het einde van de rit wel de grootste slachtoffers worden. Overal worden solidariteitsacties opgericht en omringende landen doen er alles aan zoveel mogelijk kinderen en families in veiligheid te brengen. Ook de Bernardusscholen steunen waar we kunnen, want helpen zou vanzelfsprekend moeten zijn.