Wij mochten naar Euroscola in Straatsburg!

Wij mochten naar Euroscola in Straatsburg!

Het Bernarduscollege zet enorm in op buitenschoolse projecten. Onze interculturaliseringscoördinatoren draaien op volle toeren en nemen enthousiaste leerlingen met zich mee op pad naar verschillende internationale events. Een van die evenementen is Euroscola. Na een spannende selectieprocedure mochten ook onze leerlingen gaan debatteren in het Europees Parlement met jongeren uit andere Europese lidstaten over de strategie van Europa tegen de klimaatopwarming. Lees hier hoe het hen daar verging!

Later word ik... Europarlementariër

Later word ik... Europarlementariër

Elk schooljaar neemt het Bernarduscollege deel aan het MEP. Het Model European Parliament is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Dit jaar trokken niet alleen acht leerlingen naar het MEP in Dworp, maar stapte ook ééntje het vliegtuig op richting Noorwegen. Yander Messiaen uit 6LAWW mocht in januari de internationale editie van het MEP bijwonen in Oslo.

Wereldkampioenen op onze school

Wereldkampioenen op onze school

Samen met een twintigtal andere zangeressen mogen onze collega’s Veronique, Melanie en Liesbeth zich wereldkampioen noemen. Ze zingen namelijk alle drie bij Amaranthe. Het dameskoor uit Oudenaarde behaalde deze zomer een gouden medaille op de World Choir Games in Zuid-Korea. Naar aanleiding van de mooie oorkonde die ze ontvingen van onze Vlaamse Overheid, zetten we hen en hun prachtige prestatie nog eens in de kijker!  

Afscheid nemen van het Bernarduscollege

Afscheid nemen van het Bernarduscollege

Traditiegetrouw worden zesdejaars uitgezwaaid op een plechtige proclamatie. Het was een avond vol muziek, dans en speeches. Onder andere eentje van onze directeur Pieter Vyncke: "Ik hoop dat jullie met enige melancholie en vooral met warmte zullen terugdenken aan onze school, aan de leerkrachten en jullie vrienden."

Highstreet Band in concert

Highstreet Band in concert

Onze opendeurdag wordt elk jaar muzikaler en muzikaler! Naast live optredens van onze studenten onder begeleiding van de muziekleerkrachten, speelde onze schoolband dit jaar ook enkele nummers. Billie Eilish, Pixies en Oasis, move over! Dit is de Highstreet Band in concert.

Hungry for Hungary!

Hungry for Hungary!

Het uitwisselingseizoen zit er weer op! Een heleboel klassen hebben het geluk op uitwisseling te gaan én omgekeerd: ook een klas te ontvangen uit het buitenland. De leerlingen van 5WEWI6/8b werden gekoppeld aan een klas uit Vezprem. Zelf trekken ze pas in september naar de Hongaarse stad, maar vorige maand kwamen de Hongaren op uitwisseling naar België.