Reisverslag Barcelona bus 5

Reisverslag Barcelona bus 5

Daar stonden we dan om 5.30u, op de parking van de Delhaize, half slapend, met kleine oogjes en sommigen met ochtendhumeur. Om de saaiheid tijdens de urenlange rit te milderen, doopten we onze bus om tot “ambiancebus”. Terwijl we guitig zongen en zelfs enkele leerkrachten hun verborgen zangtalent lieten horen, kwamen we steeds dichter bij onze eerste overnachtplaats: Avignon. Voor aankomst maakten we een tussenstop bij een wegrestaurant voor een “heerlijke” (kuch, kuch) maaltijd. De term ‘culinair’ is duidelijk voor interpretatie vatbaar.

Een update vol Poëzie

Een update vol Poëzie

Ook dit jaar kwam Poëzieweek niet onopgemerkt voorbij. Er pronkt een prachtig weesgedicht op een van onze ramen, de Bernardusbib heeft z’n poëziecollectie kunnen uitbreiden met heerlijke dichtbundels en als kers op de taart: de magnifieke Poëziekermis! We overlopen onze poëtische week nog ‘ns in dit blogbericht en verklappen jou de winnaars van de gedichtenwedstrijd!

Olympiade-nieuws!

Olympiade-nieuws!

Elk jaar doen een heleboel scholen mee aan Olympiades, dat zijn wedstrijden binnen eender welke studierichting waarin leerlingen het beste van zichzelf geven. Ze worden getest op kennis en kunnen, maar ook uitgedaagd: wie van hen denkt out-of-the-box? Als school zijn wij dan ook super fier dat onze leerlingen vanuit zichzelf enorm veel interesse tonen in deze Olympiades. Of ze nu de overwinning behalen, doorstoten naar de volgende ronde of met opgegeven hoofd naast de selectie grijpen, … Kanjers zijn het, allemaal! In dit bericht plaatsen wij doorheen het jaar al het verzamelde Olympiade-nieuws, stay tuned! 

Wat kunnen ze sporten!

Wat kunnen ze sporten!

Onze leerlingen scoren niet alleen op Olympiades, maar ook op het sportveld! We zetten graag enkele fanatieke ‘mini’-atleten in de kijker.

Spik en span, zoals geen ander dat kan

Spik en span, zoals geen ander dat kan

Maandag is de Week van het Onderhoud gestart. Het is een week waarin stil gestaan wordt bij het beheren van school- en/of bedrijfsgebouwen en het waardevolle team erachter. Ook op de Bernardusscholen lopen mannen en vrouwen rond die er eigenhandig voor zorgen dat onze schoolgebouwen en speelplaats om aan te zien zijn.  

Leerlingen van het Bernarduscollege verlichten de straten van Oudenaarde

Leerlingen van het Bernarduscollege verlichten de straten van Oudenaarde

De leerlingen uit het derde en vierde jaar van het Bernarduscollege in Oudenaarde worden vrijdag 23 december getrakteerd op een fakkeltocht en een muzikale bezinning in de Sint-Walburgakerk. "Het is een echt kerstmirakel: zoveel jongeren tussen 14 en 16 jaar in de kerk!", glundert godsdienstleerkracht Eline Boterdaele.