Uitslag Tombola 2024

Uitslag Tombola 2024

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we ook dit schooljaar een tombola. Je kan hier de uitslag vinden.

Vierdejaars vieren  'Week van de Vrijwilliger' met actie tegen eenzaamheid en onrechtvaardigheid!

Vierdejaars vieren 'Week van de Vrijwilliger' met actie tegen eenzaamheid en onrechtvaardigheid!

De leerlingen van het vierde jaar van het Bernarduscollege hebben de Week van de Vrijwilliger (3 tot 10 maart) op een wel zeer speciale manier gevierd. Ze brachten een bezoek aan verschillende woonzorgcentra in het Oudenaardse. “Met hun zelfgemaakte cadeaupakketten werden onze vierdejaars voor één keer zelf de vrijwilligers”, aldus Mieke Galle, een van de bezielers van dit project.

Lees hier alles over hoe deze themadag en actie tot stand kwam!

Wij mochten naar Euroscola in Straatsburg!

Wij mochten naar Euroscola in Straatsburg!

Het Bernarduscollege zet enorm in op buitenschoolse projecten. Onze interculturaliseringscoördinatoren draaien op volle toeren en nemen enthousiaste leerlingen met zich mee op pad naar verschillende internationale events. Een van die evenementen is Euroscola. Na een spannende selectieprocedure mochten ook onze leerlingen gaan debatteren in het Europees Parlement met jongeren uit andere Europese lidstaten over de strategie van Europa tegen de klimaatopwarming. Lees hier hoe het hen daar verging!

Later word ik... Europarlementariër

Later word ik... Europarlementariër

Elk schooljaar neemt het Bernarduscollege deel aan het MEP. Het Model European Parliament is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Dit jaar trokken niet alleen acht leerlingen naar het MEP in Dworp, maar stapte ook ééntje het vliegtuig op richting Noorwegen. Yander Messiaen uit 6LAWW mocht in januari de internationale editie van het MEP bijwonen in Oslo.

Wereldkampioenen op onze school

Wereldkampioenen op onze school

Samen met een twintigtal andere zangeressen mogen onze collega’s Veronique, Melanie en Liesbeth zich wereldkampioen noemen. Ze zingen namelijk alle drie bij Amaranthe. Het dameskoor uit Oudenaarde behaalde deze zomer een gouden medaille op de World Choir Games in Zuid-Korea. Naar aanleiding van de mooie oorkonde die ze ontvingen van onze Vlaamse Overheid, zetten we hen en hun prachtige prestatie nog eens in de kijker!  

Afscheid nemen van het Bernarduscollege

Afscheid nemen van het Bernarduscollege

Traditiegetrouw worden zesdejaars uitgezwaaid op een plechtige proclamatie. Het was een avond vol muziek, dans en speeches. Onder andere eentje van onze directeur Pieter Vyncke: "Ik hoop dat jullie met enige melancholie en vooral met warmte zullen terugdenken aan onze school, aan de leerkrachten en jullie vrienden."