Wereldkampioenen op onze school

Wereldkampioenen op onze school

Samen met een twintigtal andere zangeressen mogen onze collega’s Veronique, Melanie en Liesbeth zich wereldkampioen noemen. Ze zingen namelijk alle drie bij Amaranthe. Het dameskoor uit Oudenaarde behaalde deze zomer een gouden medaille op de World Choir Games in Zuid-Korea. Naar aanleiding van de mooie oorkonde die ze ontvingen van onze Vlaamse Overheid, zetten we hen en hun prachtige prestatie nog eens in de kijker!  

Afscheid nemen van het Bernarduscollege

Afscheid nemen van het Bernarduscollege

Traditiegetrouw worden zesdejaars uitgezwaaid op een plechtige proclamatie. Het was een avond vol muziek, dans en speeches. Onder andere eentje van onze directeur Pieter Vyncke: "Ik hoop dat jullie met enige melancholie en vooral met warmte zullen terugdenken aan onze school, aan de leerkrachten en jullie vrienden."

Highstreet Band in concert

Highstreet Band in concert

Onze opendeurdag wordt elk jaar muzikaler en muzikaler! Naast live optredens van onze studenten onder begeleiding van de muziekleerkrachten, speelde onze schoolband dit jaar ook enkele nummers. Billie Eilish, Pixies en Oasis, move over! Dit is de Highstreet Band in concert.

Hungry for Hungary!

Hungry for Hungary!

Het uitwisselingseizoen zit er weer op! Een heleboel klassen hebben het geluk op uitwisseling te gaan én omgekeerd: ook een klas te ontvangen uit het buitenland. De leerlingen van 5WEWI6/8b werden gekoppeld aan een klas uit Vezprem. Zelf trekken ze pas in september naar de Hongaarse stad, maar vorige maand kwamen de Hongaren op uitwisseling naar België. 

Meer dan #trotsopdievanons

Meer dan #trotsopdievanons

Elk jaar doen een heleboel scholen mee aan Olympiades, sportwedstrijden en/of andere uitdagingen. De evenementen brengen eender welke studierichting samen, het zijn momenten waarop leerlingen het beste van zichzelf kunnen en willen geven. Ze worden getest op kennis en kunnen, maar ook uitgedaagd: wie van hen denkt out-of-the-box?

Wij zijn dan ook super fier dat onze leerlingen uit zichzelf enorm veel interesse tonen in deze wedstrijden. Of ze nu de overwinning behalen, doorstoten naar de volgende ronde of met opgegeven hoofd naast de selectie grijpen … Kanjers zijn het, allemaal! 

In dit bericht plaatsen wij doorheen het jaar hun prestaties. Volg #trotsopdievanons en stay tuned! 

Reisverslag Barcelona bus 5

Reisverslag Barcelona bus 5

Daar stonden we dan om 5.30u, op de parking van de Delhaize, half slapend, met kleine oogjes en sommigen met ochtendhumeur. Om de saaiheid tijdens de urenlange rit te milderen, doopten we onze bus om tot “ambiancebus”. Terwijl we guitig zongen en zelfs enkele leerkrachten hun verborgen zangtalent lieten horen, kwamen we steeds dichter bij onze eerste overnachtplaats: Avignon. Voor aankomst maakten we een tussenstop bij een wegrestaurant voor een “heerlijke” (kuch, kuch) maaltijd. De term ‘culinair’ is duidelijk voor interpretatie vatbaar.