Financiën

Schoolrekeningen

De school spreidt de gewone schoolkosten over minimaal vier schoolrekeningen: 

  • Schoolrekening 1: voor de herfstvakantie
  • Schoolrekening 2: voor de kerstvakantie
  • Schoolrekening 3: voor de paasvakantie
  • Schoolrekening 4: voor de grote vakantie/einde schooljaar.

Vragen of opmerkingen?  Neem contact op met ons op via facturatie.bc@bernardusscholen.be

Bij betalingsmoeilijkheden

Indien je problemen ondervindt met het betalen van de schoolrekening, kan je contact opnemen met de directie. We zoeken dan samen naar een oplossing. Wij verzekeren uiteraard een discrete behandeling van elke vraag.

Financiële ondersteuning

Heel wat leerlingen hebben recht op een schooltoeslag. Je vindt meer informatie op deze website: https://www.groeipakket.be/tegemoetkomingen/schooltoeslag.

Tariefvermindering

Goedkoop sporten

Je wil sporten aan een spo(r)tprijs? Je bent een leerling uit het secundair onderwijs? Je wil na de schooluren bewegen en nieuwe sporten ontdekken samen met je vrienden? Je wil vooral in jouw buurt sporten maar ook in heel Vlaanderen en Brussel?

Dit kan met de SNS-PAS! Meer info? Doorloop de website en bekijk zeker de veelgestelde vragen, die helpen jou al een heel eind op weg naar een geweldig SNS-jaar!

Denk ook aan je ziekenfonds

Je ziekenfonds betaalt je vaak een bepaald bedrag terug van tal van schoolse activiteiten (uitstappen, reizen, ...). Informeer je bij jouw ziekenfonds! Je mag steeds een aanvraagformulier indienen op school.

De OK-pas

De OK-pas is een kansenpas die mensen met een beperkt inkomen de mogelijkheid beidt om tegen sterk verminderde tarieven te genieten van cultuur en vrijetijdsinitiatieven. Deze OK-pas geldt ook voor schoolactiviteiten. Meer info over inhoud en voorwaarden vind je op de website van de stad Oudenaarde.