INFOAVOND OVERGANG
BASISONDERWIJS NAAR SECUNDAIR
SCHRIJF HIER IN
 
Image 1 Image 2 Image 3

ONZE SCHOOL

INFOBROCHURE

STUDIEAANBOD

OPENDEURDAG & INSCHRIJVEN

 
middelbaar
onze leerlingen aan het woord
 
INFOAVONDEN
19, 20 en 21 maart 2024
 
opendeurdag
zondag 21 april 2024
 
inschrijven
word deel van onze school

Laatste updates

Wij mochten naar Euroscola in Straatsburg!

Wij mochten naar Euroscola in Straatsburg!

Het Bernarduscollege zet enorm in op buitenschoolse projecten. Onze interculturaliseringscoördinatoren draaien op volle toeren en nemen enthousiaste leerlingen met zich mee op pad naar verschillende internationale events. Een van die evenementen is Euroscola. Na een spannende selectieprocedure mochten ook onze leerlingen gaan debatteren in het Europees Parlement met jongeren uit andere Europese lidstaten over de strategie van Europa tegen de klimaatopwarming. Lees hier hoe het hen daar verging!

Later word ik... Europarlementariër

Later word ik... Europarlementariër

Elk schooljaar neemt het Bernarduscollege deel aan het MEP. Het Model European Parliament is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Dit jaar trokken niet alleen acht leerlingen naar het MEP in Dworp, maar stapte ook ééntje het vliegtuig op richting Noorwegen. Yander Messiaen uit 6LAWW mocht in januari de internationale editie van het MEP bijwonen in Oslo.

Wereldkampioenen op onze school

Wereldkampioenen op onze school

Samen met een twintigtal andere zangeressen mogen onze collega’s Veronique, Melanie en Liesbeth zich wereldkampioen noemen. Ze zingen namelijk alle drie bij Amaranthe. Het dameskoor uit Oudenaarde behaalde deze zomer een gouden medaille op de World Choir Games in Zuid-Korea. Naar aanleiding van de mooie oorkonde die ze ontvingen van onze Vlaamse Overheid, zetten we hen en hun prachtige prestatie nog eens in de kijker!  

Onze accenten

Digitalisering

We willen met de Bernardusscholen inzetten op hedendaags en sterk onderwijs. Digitale toestellen zijn hierbij niet weg te denken. Op deze manier willen we onze leerlingen ook voorbereiden op hoger onderwijs en de arbeidsmarkt.

Interculturalisering

School lopen krijgt bij ons een internationale dimensie. Elke leerling krijgt de kans deel te nemen aan een internationale uitwisseling of andere Europese projecten. Leerlingen maken zo kennis met een andere cultuur. en het verhoogt bovendien hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid. 

CLIL

Onze toekomst is meertalig! Het Bernarduscollege zet al jaren in op interculturalisering en Engelstalig onderwijs aanbieden, draagt daar ferm toe bij. Daarnaast passen de CLIL-lessen perfect binnen het pedagogisch project waarin we op zoek gaan naar de talenten van onze leerlingen.

Contactgegevens klokkkenluidersdecreet:Guimardstraat 1, 1040 Brussel | 02 507 07 12 klokkenluider@katholiekonderwijs.vlaanderen