INSCHRIJVEN
 
Meer info
 

Uitslag Tombola 2023

Bedankt voor jullie steun!

Image 1 Image 2 Image 3 >

OPENDEURDAG & INSCHRIJVEN

 
opendeurdag
zondag 23 april 2023
 
inschrijven
word deel van onze school
 
middelbaar
onze leerlingen aan het woord
 
INFOAVONDEN
14, 15 en 16 maart

ONZE SCHOOL

INFOBROCHURE

STUDIEAANBOD

Laatste updates

Reisverslag Barcelona bus 5

Reisverslag Barcelona bus 5

Daar stonden we dan om 5.30u, op de parking van de Delhaize, half slapend, met kleine oogjes en sommigen met ochtendhumeur. Om de saaiheid tijdens de urenlange rit te milderen, doopten we onze bus om tot “ambiancebus”. Terwijl we guitig zongen en zelfs enkele leerkrachten hun verborgen zangtalent lieten horen, kwamen we steeds dichter bij onze eerste overnachtplaats: Avignon. Voor aankomst maakten we een tussenstop bij een wegrestaurant voor een “heerlijke” (kuch, kuch) maaltijd. De term ‘culinair’ is duidelijk voor interpretatie vatbaar.

Een update vol Poëzie

Een update vol Poëzie

Ook dit jaar kwam Poëzieweek niet onopgemerkt voorbij. Er pronkt een prachtig weesgedicht op een van onze ramen, de Bernardusbib heeft z’n poëziecollectie kunnen uitbreiden met heerlijke dichtbundels en als kers op de taart: de magnifieke Poëziekermis! We overlopen onze poëtische week nog ‘ns in dit blogbericht en verklappen jou de winnaars van de gedichtenwedstrijd!

Olympiade-nieuws!

Olympiade-nieuws!

Elk jaar doen een heleboel scholen mee aan Olympiades, dat zijn wedstrijden binnen eender welke studierichting waarin leerlingen het beste van zichzelf geven. Ze worden getest op kennis en kunnen, maar ook uitgedaagd: wie van hen denkt out-of-the-box? Als school zijn wij dan ook super fier dat onze leerlingen vanuit zichzelf enorm veel interesse tonen in deze Olympiades. Of ze nu de overwinning behalen, doorstoten naar de volgende ronde of met opgegeven hoofd naast de selectie grijpen, … Kanjers zijn het, allemaal! In dit bericht plaatsen wij doorheen het jaar al het verzamelde Olympiade-nieuws, stay tuned! 

Onze accenten

Digitalisering

We willen met de Bernardusscholen inzetten op hedendaags en sterk onderwijs. Digitale toestellen zijn hierbij niet weg te denken. Op deze manier willen we onze leerlingen ook voorbereiden op hoger onderwijs en de arbeidsmarkt.

Internationalisering

School lopen krijgt bij ons dus een internationale dimensie. Leerlingen maken ook kennis met een andere cultuur. Het verhoogt bovendien hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Ten slotte biedt een buitenlands verblijf onze jongeren een uniek taalbad.

CLIL

Onze toekomst is meertalig! Het Bernarduscollege zet al jaren in op interculturalisering en Engelstalig onderwijs aanbieden, draagt daar ferm toe bij. Daarnaast passen de CLIL-lessen perfect binnen het pedagogisch project waarin we op zoek gaan naar de talenten van onze leerlingen.