Spik en span, zoals geen ander dat kan

Dankzij deze kanjers kunnen wij de leerlingen elke dag onthalen in propere klaslokalen. Dankzij hen is onze leraarskamer een prettige omgeving om te vertoeven en kunnen we ook in een nette mediatheek terecht om te werken. 

Ze helpen waar ze kunnen en doen dit zonder morren. Dient een lokaal opgefrist of verfraaid te worden? Werd een defect of mankement opgemerkt? Ons team gaan meteen aan de slag: een likje verf, de nodige herstellingswerken … Na hun passage ziet de kamer er als nieuw uit. Is het etenstijd? Dan springen ze bij in de keuken en bedienen ze de leerlingen. Dankzij hen kan de volledige lunchshift veilig en proper verlopen. Tussendoor zijn ze ook steeds beschikbaar wanneer de school intern of extern iets organiseert. Het materiaal klaarzetten en afbreken, bij afloop installaties opruimen … Niets is hun te veel. 

Om hen te bedanken voor dat vele werk, werden zij dinsdag 17 januari getrakteerd op een heuse dag van het onderhoud en een receptie. Ook heeft ons PR-team twee posters gemaakt: eentje met foto’s en de namen van ons poets- en onderhoudsteam, zodat jullie hen eenvoudiger met hun naam kunnen aanspreken en een poster met een bedankje op. 

Maar ... Waar kunnen we hen echt mee bedanken? Door bij onze collega’s en leerlingen nog ‘ns op te roepen ‘netjes’ te zijn: denk aan een vriendelijk woordje, af en toe een verdiende dankjewel en de goede gewoonte zelf je gebruikte servies op te ruimen.