Wat kunnen ze sporten!

Vorige week werden in Oudenaarde de clubs en atleten gehuldigd die in 2022 een uitzonderlijke prestatie hebben neergezet. Het doet ons deugd om te zien dat de aanwezige en geprezen sportclubs uit Oudenaarde een aantal Bernardussen en Bernarda’s bevatten!

Zo werd de straffe award ‘Beloftevolle sportvrouw van het jaar’ aan een van onze leerlingen uitgereikt: Proficiat, Norah Houwen uit 3NWb!

© Facebookpagina Sportdienst Oudenaarde

 

Ook Anke Vandenbussche uit 2LAd sleepte de Publieksprijs in de wacht! Een mooie aanvulling bij de titel Belgisch kampioen, die ze eind vorig jaar kon bemachtigen. Anke maakt deel uit van de Recrean Skippers! Een heleboel springers volgen of volgden les aan het Bernarduscollege of Bernardustechnicum, we willen hen allemaal feliciteren met hun prijs: Sportclub van het jaar!

© hln.be - Anke rechts op de foto

En ook onze jongens kunnen er wat van... Het volleybalteam JU17 van D’hondt Volley Oudenaarde bestaat voor bijna 50% uit Bernarduscollege Boys! Zij wonnen dit weekend de kwartfinale in de beker van Oost-Vlaanderen na een spannende match tegen VBK Sferos Deinze, het werd 3-2! Zo mogen ze door naar de halve finale. Proficiat!

© Facebookpagina Volleybal Dhont Oudenaarde

En ook het nieuws dat Elise Capiau (4NWb), Nila Sterken (2LAd) en Luna Laemont (1MOe) in Maarkedal gehuldigd werden voor hun sportieve talenten, heeft ons bereikt! Elise danst alsof haar leven ervan afhangt, Nina zwemt de pannen van het dak en Luna maakt deel uit van LRV Maarkedal, waar ze bewijst dat paardrijden wel degelijk een sport is.

 

 

© Facebookpagina gemeente Maarkedal