Hungry for Hungary!

Vol spanning stond 5WEWI6/8b op donderdag 20 april de Hongaarse delegatie op te wachten. En de schattige nervositeit nam enkel toe, aangezien de treinen van de NMBS een goeie twee uur vertraging hadden... Een flauwe start? Absoluut niet! De vibe tussen onze studenten en hun de Hongaares leeftijdsgenoten zat meteen goed. Het ijs was op eigenlijk voorhand al gebroken, want de meesten hadden reeds contact met elkaar gehad via sociale media!

Bonjour & hello!

Aangekomen op onze school, werd de Hongaarse vlag gehesen. Na dit warme welkom, was het tijd voor een speeddate! Meteen werd duidelijk dat een volledige week in ‘t Frans geen sinecure zou worden. Gelukkig konden de meesten onder hen ook Engels ... Thank God! 
Nadien stelden onze leerlingen hun logé voor aan hun ouders en familie. ‘s Avonds was iedereen bij Anna thuis uitgenodigd voor een lekkere Belgische maaltijd: stoofvlees of balletjes in tomatensaus! En dit met frietjes natuurlijk. De Hongaren konden niet enthousiaster zijn, ook al waren ze doodmoe na de lange dag. Na het uitwisselen van wat muziek, kroop iedereen onder de wol. 

Gent, die schone! 

Op dag twee trokken we met z’n allen naar Gent. Via een boottochtje werd het historisch centrum bewonderd, en ook het Gravensteen en de andere high-lights van de stad kwamen aan bod. Vooral de Urbanwandeling en het graffitistraatje waren populair bij onze leerlingen en de uitwisselingstudenten. 

Daarna stond de film Close op de planning, een emotioneel meesterwerk van Belgische regisseur Lukas Dhont die - ondanks de vele zakdoeken en het zware verhaal – zeer geapprecieerd werd. Het weekend werd ingezet met een partijtje bowlen en gevuld met wat familietijd in het gastgezin: zowel Brugge als onze Noordzee ontvingen op zondag meer Hongaren dan gewoonlijk.

Hongaren in de les en op het water

Op maandag ging de schoolbel voor onze leerlingen én hun uitwisselingstudenten. Op die manier kon iedereen eens (kort) proeven van het Oudenaardse schoolgebeuren! In een les godsdienst werd gedebatteerd over de belangrijke zaken in het leven en nadien bliezen de leerlingen het Europees volkslied nieuw leven in.

 

 

Bedankt aan mevrouw Huysman en mevrouw Lelieur voor hun enthousiasme.

 

In de namiddag trokken we naar de Donk en daar hadden we een leuke bezoeker: de lentezon! En maar goed ook, want er stonden wateractiviteiten op de planning. Aangezien onze Hongaren het prachtige Balatonmeer gewoon zijn, waren ze niet echt koudwaterproof. 😉

We hebben het afscheid proberen rekken... Op maandag-avond, konden we samen met alle ouders en de (Duitse) collega’s van sandwiches en desserten genieten.

De dag erop gingen we met de trein naar Brussel, maar aan alle mooie liedjes komt een eind ... ons bezoek aan de hoofdstad luidde meteen ook de laatste dag in. De tocht begon in de Europese wijk en na het Huis van de Europese geschiedenis stapten we door naar het centrum. Het internet werd die dag alvast een aantal Brusselse Tiktoks rijker. In de hippe Wolf Market aten we een snelle hap voor we de trein terugnamen.

Tot ziens!

En dan was het écht tijd om goodbye en au revoir te zeggen: bij Léonie werd de gezelligheid door een hapje, een drankje en een mix van Belgisch-Hongaarse muziek bijgestaan, maar dat maakte het afscheid er niet minder makkelijk op!

Eén ding is zeker: terwijl iedereen eind augustus treurt om het einde van de vakantie en de zomer, kijken onze leerlingen uit naar september, want dan trekken zij naar Hongarije met hun geweldige begeleiders mevrouw De Craemer en meneer Van Wilderode. The story continues …  amíg néhány hónapon belül. 😉