Unesco School

Ze werden geselecteerd omdat hun onderzoeksonderwerp uit het vak  gedragswetenschappen+ perfect aansloot bij het voorbije jaarthema SDG3 ZORG.  Flemish UNESCO Associated Schools Network presents SDG ‘Metro Map’ (Dutch) - CIFAL Flanders (cifal-flanders.org) In de voormiddag deelden ze in gemengde werkgroepen, onder leiding van een internationale groep studenten lerarenopleiding van UCLL Want to change the world? Start with IEC in Belgium | UCLL, hoe onze school op vele vlakken met zorg omgaat. Het voorbereidend werk werd door het Kompas gecoördineerd.

's Namiddags pitchten ze hun keuze voor het volgende jaarthema. En ze deden dat met verve, want SDG10  'Ongelijkheid verminderen', SDG 10 - Duurzame ontwikkeling (vlaanderen.be) is gekozen als jaarthema voor alle Vlaamse UnescoscholenUnesco scholen Vlaanderen - Startpagina | Facebook 

De hele dag door lieten 2 kunstenaars zich door de aanwezigen inspireren. En ze schilderden hun indrukken op canvas en panelen. Een bijzonder moment op de 'Dag van Geluk' was de presentatie ervan en de getuigenis van de uit Lviv gevluchte Oekraïnse kunstenares. Halyna Kornieieva, Author at Halyna Kornieieva (kornieieva-art.com)

De voorzitter van de Unesco Commissie Vlaanderen, theoloog en voormalig KUL-rector Marc Vervenne  Marc Vervenne - Unesco Vlaanderen (unesco-vlaanderen.be)  , gaf duiding en apprecieerde in het bijzonder het enthousiasme en engagement van (onze) leerlingen en leerkrachten.