Olympiade-nieuws!

Vlaamse Debatwedstrijd

Op de Vlaamse Debatwedstrijd streden 9 leerlingen van het keuzevak Retorica voor het laatste woord. Het team van Emma Calus (6WEWI6d), Juliette Dhuyvetter (6WEWI6d) en Emmeline Vanhaver (6LAWE) behaalde een knappe zilveren medaille! Ook de twee andere teams voerden ijzersterke betogen.

STEM-Olympiade

Alle leerlingen van het tweede jaar namen delen aan de Vlaamse STEM-olympiade.  Onze leerlingen deden het zeer goed, en scoorden 5% hoger dan het Vlaamse gemiddelde! Bovendien maakten twee leerlingen slechts één foutje waardoor ze genoeg punten hadden voor de finale!

Helaas zorgde een 'te lange' invultijd ervoor dat Witse Pletters (2GLa) en Lucas De Clercq (2MWb) nèt niet mogen meedingen naar de hoofdprijs. We zijn trots op onze leerlingen!

Fysica Olympiade

De eerste resultaten van de Olympiades sijpelen binnen, en we hebben meteen goed nieuws te melden. Yaron De Corte, Mauro Uyttendaele en Cas Van Herbruggen wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Vlaamse Fysica Olympiade.

Ken-Je-Klassiekenquiz

Nog mooier nieuws kwam er van de klassieke talen. Het viertal Elise De Keyser (4GL), Louis Dhont (6GRWW), Tristan Simoens (6GRLA) en Gauthier Van Eygen (6GRWW) werd tweede op de regionale voorronde van de Ken-Je-Klassiekenquiz in Gent. Zij mogen door naar de Vlaams-Nederlands finale in het Rijksmuseum voor Oudheidkunde in Leiden.

Cicerowedstrijd

Jibbe Schiettecatte was dan weer een van de besten in de Cicerowedstrijd, de Olympiade Latijn. De jury bekroonde zijn vertaling met een ticket voor de internationale wedstrijd in Arpino, de geboortestad van de Romeinse redenaar en filosoof. Voorwaar, een topprestatie!

Wat zijn we fier! To be continued ...