Ladies Teachers Team

Graag uw aandacht voor volgend sportief bericht. Onze sportreporter ter plaatse mocht deze week getuige zijn van een mijlpaal in de geschiedenis van het Bernarduscollege. Voor het eerst vond in de Bernarduscup, het jaarlijkse voetbaltornooi, een confrontatie plaats tussen een team van vrouwelijke leerlingen én een team van vrouwelijke leerkrachten. Onze reporter beschrijft in wat volgt zijn matchbeleving.

“Na een verdiende lunch begaf ik me naar de sportzaal voor een sportieve ontmoeting die absoluut de geschiedenisboeken van het Bernarduscollege moet halen. De sportzaal stond afgeladen vol, leerkrachten en leerlingen verbroederd samen op het veld én naast het veld. Het leven kan mooi zijn... Kom, we dwalen af: tijd voor een wedstrijdverslag van de clash tussen de Ladies Teachers Team vs. team Goeien bal! 

De 1-0 stond zowaar al op het bord bij mijn aankomst, maar er was nog veel spektakel te bewonderen. Het eerste wapenfeit dat ik mocht noteren, was een save van gelegenheidskeeper Lelieur, die zich tijdens de match meteen ontpopte tot de evenknie van de legendarische Van Gaever, de keeper van het mannenteam van leerkrachten. Hier en daar werd de bal riskant uitgespeeld, maar evenzeer werd een schijnbeweging bij het uitwerpen van de bal op applaus onthaald. Een prachtprestatie zonder meer. 

Minstens even sterk was de verdedigende achterhoede die bestond uit Bauters en Laridon. Naast het schitterend neutraliseren van elk doelgevaar verstuurden ze ook als een metronoom passen naar de voorhoede.  Van Quekelberghe en Loobuyck namen de taak op zich te zorgen voor de broodnodige doelpunten. Het samenspel was bij momenten van een bijzonder hoog niveau waarbij de vrije ruimte voor de goal telkens opnieuw gezocht én gevonden werd. 

Bauters liet nog na de 2-0 op het bord te zetten, maar Loobuyck maakte dat in haar nieuwe rol als spits meteen goed. Wat volgde was een dolle minuut met respectievelijk een gemiste kans voor Van Quekelberghe, een schitterende save van Lelieur en een prachtig schot van Bauters dat uiteen spatte op de paal. Even leek de pech voor Bauters zich verder te zetten met een owngoal, maar een ultieme reflex van Lelieur voorkwam verder onheil. 

Nalaten de score uit te breiden, zorgt voor doelgevaar bij de eigen kooi: het is een voetbalwet die AA Gent dit weekend nog eens aan ‘den lijve’ mocht ondervinden met een tegengoal in de allerlaatste seconde tegen Antwerp. Zo kwam de 2-1 snel op het bord door de beresterke spits van het leerlingenteam. Even werd gevreesd voor een ommekeer, maar de Ladies drukten die hoop snel de kop in. Een geweerd schot van Van Quekelberghe werd in de rebound alsnog keurig binnengelegd door Bauters die naar het einde van de match toe overal leek te zijn. 3-1 op het bord: het signaal om alle duivels te ontbinden in het slot van de wedstrijd. 

Van Quekelberghe roeide zich in een zee van ruimte naar een ideale schotpositie en jaagde de 4-1 tegen de touwen. Laridon en de onvermijdelijke Bauters verhinderden met stevig, maar correct verdedigingswerk dat de leerlingen opnieuw hoop kregen. De 5-1 zat eraan te komen en het was een waar kunststukje. Bauters verliet nog eens de verdedigende positie en na een fenomenaal een-tweetje met Loobuyck bekroonde ze een topwedstrijd met alweer een goal. Na haar assist vond Loobuyck het tijd om er zelf ook nog eentje in het mandje te leggen: 6-1. De tweede goal van de leerlingen in de absolute eindfase van de wedstrijd was niet meer dan een goal voor de statistieken. Veel dank ook aan gelegenheidsscheidsrechter meneer Martien die een foutloze partij floot.

De allereerste voetbalontmoeting tussen vrouwelijke leerlingen en leerkrachten resulteerde in een 6-2 eindstand. Een dijk van een prestatie van de Ladies doet de leerkrachten van het Bernarduscollege dromen van meer. Op 12 maart staat een nieuwe confrontatie gepland. Moge de beste winnen!