Een dag met liefs

Met deze vormingsdag willen we jongeren de kans geven zich te ontplooien tot volwassenen die bewust en verantwoord omgaan met intimiteit, seksualiteit en relaties.

Daarnaast is het de bedoeling van deze vorming om ervoor te zorgen dat onze leerlingen seksuele en relationele waarden verwerven, met respect voor verschillen tussen mensen. Aangezien communicatie hierin een belangrijke rol speelt, besteden we ook hieraan de nodige aandacht. Er wordt vanuit de leefwereld van de jongeren gewerkt.

Jongeren moeten niet alleen kennis bezitten, ze moeten ook kunnen reflecteren over hun eigen gedrag, (persoonlijke) lessen trekken en hun verantwoordelijkheid opnemen. De focus ligt op hun belevingswereld. We zoeken ook naar antwoorden op vragen waar zij mee worstelen. Deze interactieve vorming bevat naast kennisoverdracht (over seksualiteit, voorbehoedsmiddelen, soa’s en aids) ook aandacht voor het relationele kader (gevoelens, communicatie binnen relaties). Weerbaarheid en reflectie op eigen en andermans gedrag komen eveneens aan bod.