College Culinair afgelast

Beste leerlingen, ouders en sympathisanten

Deze ochtend hebben wij een moeilijke beslissing genomen. We hebben besloten om College Culinair af te gelasten. De voorbije week werden we geconfronteerd met een stijgend aantal coronabesmettingen op school en in de omgeving.

College Culinair is een belangrijke traditie op onze school. We vinden het geweldig om zoveel oud-leerlingen, leerlingen, ouders en sympathisanten te ontvangen. We zijn fier op de vele inschrijvingen. De afgelasting was dus geen makkelijke beslissing.

We willen als school om verschillende redenen onze verantwoordelijkheid nemen.

  • Hoewel we de maatregelen van de horeca volgen, moeten we erkennen dat wij geen professionele evenementenorganisator zijn en dat het moeilijk wordt om bijvoorbeeld de ventilatie strikt op te volgen.
  • Tijdens College Culinair brengen we vele generaties samen, een mix waarbij het virus goed gedijt.
  • We staan heel dicht bij de proefwerken van onze leerlingen. We willen deze proefwerken niet hypothekeren door een toename van afwezige leerlingen of leerkrachten.

De afgelasting zal ook een financiële impact hebben. We zullen in de loop van de week vanaf 29 november het gestorte geld terugbetalen. We durven echter hopen dat er gasten zijn die alsnog de school willen steunen. Zij kunnen via info@bernarduscollege.be tot 28 november 2021 laten weten dat ze het gestorte geld (deels) niet terug willen.

In elk geval willen we iedereen danken voor de inschrijving voor College Culinair en voor het vertrouwen in onze school.

 

In naam van alle collega’s van het Bernarduscollege
Pieter Vyncke, directeur